Geplaatst op Geef een reactie

Bosveld rooibosthee nieuw in ons assortiment

“Die enige regte Suid-Afrikaanse tee” – zoals Rooibos hoort te zijn!

Gedurende de jaren hebben heel veel mensen baat gehad bij het gebruik van Rooibosthee. Het is wetenschappelijk aangetoond dat Rooibosthee helpt bij tal van kwalen zoals allergieën, maag en darmproblemen, maar ook voor hart en bloedvaten. Rooibos is verder rustgevend, maar niet slaapverwekkend! Maar naast deze geweldige gezondheidseigenschappen, is Rooibosthee gewoon heel erg lekker. Als je dan maar wel de goeie thee hebt zoals het in Zuid-Afrika wordt verkocht: met 2½ gram in het theezakje!

Door 2½ gram in het theezakje, is de smaak van de Rooibos heel vol en als je het om gezondheidsredenen drinkt is het verstandig om het in theezakjes te hebben van minimaal 2½ gram! Er hoeven aan de Rooibostheezakjes geen touwtjes, omdat er geen theïne (cafeïne) inzit. Een “teesakkie” kan gerust in een potje blijven zitten als u het weer opwarmt omdat het niet de bittere smaak heeft die andere theeën dan wel hebben.

Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat Rooibos een enorme herstellende werking heeft voor de huid. In het verleden depte mensen in Zuid-Afrika gebruikte theezakjes op hun huid om huidallergieën, eczeem, wondjes, insectenbeten, rode billetjes van baby’s, of verbranding door de zon, extreem droge huid, enz., te herstellen. Nu is er een Rooibosextract verwerkt in een crème, die al deze en nog meer huidaandoeningen verhelpt, waardoor de pijn of jeuk direct verdwijnt.